УРЯД УХВАЛИВ ПОСТАНОВУ ПРО ІНОЗЕМНІ Е-ДОВІРЧІ ПОСЛУГИ


Уряд підтримав Постанову від 14 листопада 2023 р. № 198 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань надання державної соціальної допомоги та соціальних стипендій»

Мета:  визначення механізмів визнання іноземних довірчих послуг в Україні. Це, безумовно, пришвидшить інтеграцію України до Єдиного цифрового ринку ЄС. 

Постанова дозволяє використовувати кваліфіковані електронні підписи країн ЄС в Україні та вносити до довірчого списку іноземних надавачів електронних довірчих послуг. Це надасть змогу громадянам ЄС підписувати в Україні е-документи своїми е-підписами та надавати електронні довірчі послуги в Україні. Такі зміни спростять електронну взаємодію з іноземними партнерами, зокрема, при веденні бізнесу. 

Крім того, посприяють повноцінному використанню українських е-підписів за кордоном та шерингу е-документів ЄС в Україні. Ухвалення постанови також дозволяє укладати міжнародні договори про взаємне визнання електронних довірчих послуг з іншими країнами. 

Постанова набирає чинності з 31 грудня 2023 року.

Ми закликаємо вас стежити за нашими соцмережами, де ми постійно інформуватимемо  вас про найважливіші зміни в законодавстві.

У разі виникнення запитань рекомендуємо звертатись на office@axelo.com.ua

11.12.2023